Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírokról

2013.05.12

 vámpír kifejezés egy nagyon összetett és sokrétű fogalmat takar. A köztudatban a vámpír szó főként egy misztikus, vérivó, emberforma lényt takar, ám hiba lenne ennyire szűk látókörűen vizsgálni a témát.
Vámpírizmusnak azt nevezzük, amikor egy adott lény más lényektől nyer valamilyen formában energiát. Ez lehet nyers, rögtön hasznosítható energia, közvetlen az energiaforrásból, ekkor energia vámpírizmusról van szó. Lehet a vér, mint életesszencia a tárgya, ez diabolikus vámpírizmus, amit értelmezhetünk egyfajta kannibalizmusként. Vámpírizmus alatt leggyakoribban a vérivással kapcsolatos vámpírizmust értik.

 

Története

Maga a vámpír (upier, upyr; vukodalak-brucola; morturi masticantes) szó (szláv eredetű; jelentése vérivó) viszonylag rövid múltra vezethető vissza, azonban évezredekre visszamenőleg szerepel majdnem minden kultúrában olyan tevékenység, amit ma a vámpír fogalomkörrel azonosíthatunk. Egyiptomban voltak vérivó istenek és istennők, szörnyek, akik embervéren éltek, és emberi áldozatokat követeltek. Az ókori görögök is ismertek ilyen emberszerű démonokat, akik a vérünket szívják és betegségeket terjesztenek. Empusának hívták azt a vérivó nőstény dögöt, ami az ókori görög színművekben kísértett; ugyanígy nevezték őket lámia vagy brukolakhosz néven is. Az ajtón kopogtató vámpír hiedelme is tőlük ered a mítosz szerint, ezért szokás volt, hogy az udvarias, egyszeri kopogtatásra nem nyitottak ajtót.

Fajtáik:

  • Tisztavérűek
  • Született vámpírok
  • Átváltoztatott 'korcs' vámpírok

Tulajdonságaik: 

Tisztavérűek

Alltaláan nyugodt szellemiségűek, nincs annyi vérre szükségük, mint a 'korcsoknak' és a született vámpíroknak.Nehéz észre venni rajtuk a vámpírok tulajdonságait.Nehéz megölni őket.

kuran.kaname.full.38640.jpg

 Fő klánjuk a Kuran, melyet a Vampaire Knight világa tett élővé.A Kuran jelentése japánul Klán.A képen Kuran Kaname látható a Vampaire Knight című animéből. Aki többet akar tudni róuk

  1. 1.Késöbb majd írok rolluk még

2.Nézze meg addig is a Vampaire Knight és a Vampaire Knight Guilty című animéket.

Született vámpírok és 'korcsok' 

Róluk majd késöbb.

By.:Ayame